کاربردها و چگونگي بکارگيريسامانه های خورشیدی
سيستمهاي فتوولتائیك جهت مصارف عمومي و كشاورزي، به صورت نيروگاه هاي مستقل از شبكه سراسري برق یا سيستمهاي متصل به شبكه سراسري با ساختار نصب ثابت و یا متحرک در واحدهاي كوچك هستند كه اين سيستم ها باتوان پایین جهت تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز ماشين حسابهاي كوچك تا سيستمهاي بزرگ نيروگاهي توليد شده اند. در خصوص سیستم های متحرک می بایست متذکر شد که، مزیت آن امکان ردیابی خورشید و افزایش انرژی الکتریکی حاصل از تابش خورشید درطی روز می باشد.
باوجود این مطلب، به دلیل افزایش احتمال خرابی در سیستم مکانیکی، نیاز به انرژی الکتریکی جهت به حرکت درآوردن سازه در کاربردهای کوچک و پراکنده توصیه نمی گردند. تنها درتعدادی از نیروگاه های برق خورشیدی (فتوولتائیک) در جهان از این نوع سازه استفاده شده است.
اين در حالي است که قريب به 40 نيروگاه فتوولتائيک در جهان نصب و مشغول بهره برداري مي باشند که غالب آنها در کشورهاي اروپايي که از حيث شدت تابش، پتانسيل بالايي را دارا نمي باشند، قرار دارند.
سیستم خورشیدی چگونه کار میکند؟
برای درک بهتر طرز کار یک سامانه ی خورشیدی به تصویر روبرو توجه کنید.
انرژی خورشید از طریق صفحاتی که پنل خورشیدی نامیده میشوند جذب و تولید الکتریسیته میکنند، این بخش کار تولید و در واقع تبدیل انرژی تابشی به الکتریکی را انجام می دهد.
انرژی الکتریکی تولید شده در پنل ها ولتاژ DC دارند و در طول روز به دلیل تغییر شدت تابش خورشید به طور مدام تغییر میکنند.
بنابر این برای بدست آوردن یک توان ثابت از یک تثبیت کننده که اصطلاحاً شارژ کنترلر گفته می شود استفاده میکنیم.
اما برای ذخیره انرژی برق در طول روز و استفاده در شب نیازمند باتری هستیم. شارژ کنترلر وظیفه ی شارژ کردن باتری ها با برق تولید شده در پنل های خورشیدی را نیز دارد.
در نهایت برای اینکه شما بتوانید از برق تولید شده در تجهیزات برقی خود استفاده کنید در آخرین مرحله با استفاده از دستگاهی به نام اینورتر ا لکتریسیته DC به برق 220 ولت شهری یا همان AC تبدیل میشود تا قابلیت استفاده در تجهیزات برقی را داشته باشد.