شاخ در شاخ تصویر
با سلام خدمت همراهان گرامی! علاقمندان به حوزه های گوناگون تکنولوژی
با اولین قسمت از سری برنامه های ” قیاس” در خدمت شما عزیزان خواهیم بود
اگر نگاهی به بازار نوپای تکنولوژی دوربین های مدار بسته در ایران انداخته باشید متوجه خواهید شد به در یک دهه ی گذشته با رشد چشم گیر برند های متفاوت از محصولات مختلف دوربین های مدار بسته در بازار روبرو هستیم.
برند های پر آوازه و گاهاً نام های کمتر برده شده و حتی گمنام های بازار!
شاید از خود پرسیده باشید این همه نام و نشان از کجا سر بر آورده اند و چرا این همه برند مختلف با تکنولوژی های متفاوت در بازار فراوان هستند؟
پاسخ در یک جمله است، فروش بیشتر محصولات!
بیشتر کمپانی های بنام و خوش آوازه در سرتاسر جهان تلاش برای معرفی برترین محصولات و به روز ترین تکنولوزی ها را سرلوحه کار خود قرار داده اند تا بتوانند قشر وسیعتری از مشتریان را به خود جذب کنند. در این میان رقابت قیمت هم داغ داغ است. هرچه محصول شما جدید تر، شیک تر، با کیفیت تر و البته ارزانتر!! باشد شانس شما در مسابقه ی فروش بیشتر خواهد بود..
اما در این میان شرکت های تولید کننده قطعات سهم بزرگتری نسبت به ارائه دهندگان برند ها دارند.
تولید قطعات و تکنولوژی های مورد استفاده در دوربین های مداربسته به خودی خود بخش عمده ای از این بازار را تشکیل میدهد و کمپانی های تولید کننده دوربین ها، بسته به انتخاب و سیاست های خود به سراغ یکی از این دسته ها خواهند رفت.
امروز سعی داریم دو غول پر آوازه ی تولید چیپ و سنسور های تصویر را به شما معرفی کنیم و آنها را دقیقتر و زیر ذره بین ببینیم.
میشه ساده ، ارزان و کاربردی بود!
این شرکت چینی از سال 2002 فعالیت خود را در زمینه ی طراحی و تولید قطعات میانی در تکنولوژی ضبط تصاویر ، آغاز کرده و در سال 2004 اولین نمونه سنسور تصویر دوربین گوشی تلفن همراه خود را در دو ویرایش 1.3 و 2 مگاپیکسلی به بازار عرضه نموده است.
در ادامه و در سال 2006 موفق به طراحی و تولید کوچکترین ریز تراشه NTS برای دوربین های عکاسی شده و در سالهای 2007 و 2008 نسل جدید طراحی سنسور های تصویر خود با نام Omni BSI را روانه ی بازار کرده است.
سال 2013 با ورود به عرصه تولید سنسور بر پایه Cmos اولین تراشه نسل دوم ارزان قیمت را با نام تجاری OV10 به بازار عرضه کرد. و این شروع بازی برای امنی ویژن در حوزه تولید سنسور های نسل CMOS بود.
این شرکت در ادامه فعالیت خود بر روی سنسور های کم مصرف تر و مقرون به صرفه سرمایه گزاری بسیاری کرده و در سالهای بعد موفق به تولید تراشه های 2 و 4 مگاپیکسلی شد. این امر موجب شد خیلی زود به یکی از رقبای جدی شرکت های بزرگی همچون سونی و آپتینا مبدل شود.
در حال حاضر امنی ویژن با طیف وسیعی از سنسور ها از 1 مگاپیکسلی تا 20 مگاپیکسل! بخش عمده ای از سهم بازار جهانی را در اختیار دارد.
امنی ویژن در حال حاضر با جدید ترین نسخه سنسور های تصویر خود با تراکم پیکسلی 48 مگاپیکسل با نام OV48C پا به پای رقبایش پیش میرود.
OmniVision بهتره؟!
برای تصمیم گیری اندکی زود است!
سنسور های تولید شرکت امنی ویژن بر پایه تراکم کریستالی تولید میشوند و از نسل CMOS ها هستند.
از آنجایی که CMOS در حال حاضر تکنولوژی ارزان قیمت تری است و امنی ویژن پایه گزاری محصولاتش را بر همین تکنولوژی قرارداده! پس در نتیجه به دنبال تولید محصولاتی با قیمت رقابتی و به مراتب ارزان تر بوده..
در نتیجه تحقیقاتی که توسط بخش فنی و پشتیبانی شرکت بهنوتک صورت گرفته ، مشخص شد سنسور های تولید این شرکت در دو مدل 2 و 4 مگاپیکسلی مزایا و معایبی دارند که در زیر به آنها پرداخته ایم.
اول : مزایا
- قیمت پایین نسبت به نمونه های مشابه
- دسترسی و فراوانی بیشتر در بازار
- تنوع در تراشه و نوع پردازش
- شفافیت تصویر قابل قبول به نسبت قیمت
- برخورداری از تکنولوژی های روز همچون DNR و WDR در چیپ های تولید شده
دوم معایب:
- افت کیفیت تصویر به مرور زمان و کاهش نرخ DNR
- حساسیت بیشتر به نوسانات جزئی تغذیه
- از بین رفتن وضوح رنگ بر اثر مرور زمان
- کیفیت پایین تر نسبت به مدل های مشابه شرکت های رقیب
- عدم بکار گیری تکنولوژی های جدید در مدل های OV10 ، OV20 و OV40
الته نباید این نکته را فراموش کرد که این شرکت دید وسیع تری داشته و هدف گزاری های این شرکت بلند آوازه تنها به گروه دوربین های مداربسته ختم نمی شود.
این شرکت در حال حاضر در حال تولید انبوه برای محصولات گروه پزشکی و تلفن های همراه است و سرمایه گزاری بسیاری نیز بر روی این بازار انجام داده.
سنسور تصویر سونی ؛ سردار یا سرباز؟!
کمتر کسی را میتوان دید که در حوزه ی فن آوری چرخی زده باشد و نامی از سونی در این حوزه نشنیده باشد!
مگر میشود حوزه های تکنولوژی را بررسی کرد و از خوشنام ترین فعال این حوزه یادی نکرد..
این شرکت ژاپنی که حالا دیگر چند ملیتی شده از سال 1946 پا به عرصه نهاده و در این هفتاد و چند سال از محصولات فن آوری نانو گرفته تا تولید فیلم سینمایی!! فعالیت چشم گیری داشته.
در روز های اخیر هم با رونمایی از خودرو تمام برقی خود، تمام چشم ها را به خود خیره کرد..!
حوزه فن آوری های الکترونیکی این مجموعه به بخش های تولید کنسول های بازی، محصولات صوتی و تصویری، تلفن های هوشمند، حافظه و ذخیره کننده ها، تجهیزات کنترل هوشمند خودرو، ناوبری، تجهیزات هوشمند خانه، حوزه امنیت و اینها ختم نمی شود! به تازگی خبری از سونی منتشر شده که نشان میدهد این شرکت در زمینه تولیدات رباتیک هم فعالیت قابل توجهی دارد..
اما تمام این نشان های لیاقت و عناون های چشم و گوش پُر کن نباید حواستان را پرت کند!!!
سونی تولید برخی محصولاتش را سالهاست که متوقف کرده!!!!
شرکت سونی با راه اندازی بخش Semicon در سال 1950 شروع به طراحی و تولید مصنوعات الکترونیکی دوقطبی یا Semiconductor کرد.
این بخش وظیفه تولید قطعات الکترونیکی نیمه هادی ، شامل انواع دیود، ترانزیستور، ماسفت و دیگر لوازم الکترونیکی را بر عهده داشت.
در سال 1970 شرکت سونی اولین سنسور تصویر خود بر پایه ی CCD را با رزولوشن 8*8 پیکسل تولید کرد. در سال 1980 سونی موفق به طراحی و تولید تراشه CCD با قابلیت دریافت تصاویر به صورت رنگی شد و این آغاز کار سونی برای تولیدات منحصر به فرد در آینده بود..
از سال 2000 تولید سنسور ها با پایه تکنولوژی CMOS در شرکت آغاز شد و اولین نمونه ی محصولات از این دسته ” IMX001 ” نام گرفت!
نامی آشنا برای فعالان در زمینه دوربین های مداربسته..
سونی از سال 2000 که اولین تراشه IMX را به بازار روانه کرده ، به طور متوسط هر سال با بروز آوری محصول و طراحی جدید ، یک رده ی جدید به بازار روانه کرده است.
مهمترین و اما پرکاربرد ترین سری محصولات IMX در بازار ایران بین سال های 1395 تا 1397 را می توان IMX225 – IMX238 – IMX322 و IMX323 دانست که در رده رزولوشن تصویر های 1.3 تا 2 مگاپیکسل قرار داشتند.
در حال حاضر تا پایان سال 2019 میلادی سونی سری چیپ IMX677 خود با رزولوشنی در حدود 24 مگاپیکسل به بازار عرضه کرده و در نظر دارد تا پایان سال جاری مدل جدید خود را با رزولوشن 54 مگاپیکسل روانه بازار کند.
با روند رو به رشد و فزاینده استفاده از سنسور های با کیفیت و تراکم های بالای پیکسلی در دوربین های مدار بسته، و با توجه به اقبال بازار برای جذب مشتریان خوش سلیقه ، محصولات باکیفیت و تکنولوژی های روز بازار خوبی خواهند داشت.
از این رو بسیاری از شرکت هاب فعال در زمینه های سیستم های نظارتی مشتاق همکاری با سونی بوده و خواهند بود.
جذب مشتریان سخت پسند با بکارگیری محصولاتی که صرفاً نیاز آنها را برآورده کند امکان پذیر نیست. شما می بایست آنها را مجاب به خرید از برند خودتان کنید و این راهی جر بالابردن کیفیت محصول و البته خلاقیت در تولید ندارد!
سونی همواره تلاش کرده کیفیت و بروز آوری را سرلوحه خود قرار دهد، اما سونی هم مثل بسیاری از برند های دانه درشت دنیا نیم نگاهی به حاشیه سود بازار هم دارد، با کمی پرس و جو در این مورد متوجه خواهید شد که چیپ های سونی در مقایسه با هم رده هایش اندکی گران تر هستند. اما آنچه که مسلم است کیفیت بی چون و چرای تولیدات این کمپانی ژاپنی است..
و اما اصل ماجرا..
سونی زیر ذره بین ما این طور بوده:
اول: مزایا
- کیفیت بالای تولید
- ثبات کیفیت و رنگ در گذشت زمان
- به روز بودن محصولات و عدم اتکا به تک محصولی بودن در یک رده
- دسترسی آسان به نمونه های مختلف سنسور در بازار
- استفاده از تکنولوژی های روز در تولیدات از قبیل SNR , WDR, DNR
- بهینه سازی منوی UTC در چیپ ها
دوم: معایب
- قیمت بالاتر نسبت به نمونه های مشابه سایر کمپانی ها
- عدم سازگاری با ULX در نمونه های رده پایین
- تنوع گیج کننده محصولات در هر رده
شاخ در شاخ تصویر – سونی یا امنی ویژن؟
انتخاتب بین دو غول بزرگ تولید کننده سنسور های تصویر اندکی سخت است.
اما نتیجه تصمیم گیری شما دقیقاً با راه و مسیری که برای در اختیار گرفتن بازار خود دارید ارتباط مستقیم دارد.
اگر از استراتژی ماندگاری و جذب مشتریان سخت پسند استفاده میکنید، سونی انتخاب مناسبی برای شماست.
واگر راهبرد شما در اختیار داشتن بازار عموم مردم و ورود به بازار محصولات میان رده و قیمت مناسب است گزینه ای جر Omnivision در اختیار ندارید.
امید واریم از این پست استفاده کافی را برده باشید.
با کمال احترام
تیم مهندسی و پشتیبانی بهنوتک
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.